Projekt Vegra

Detta är ett bilbygge som vi har konstruerat och designat helt själva. Hela chassit har vi utformat själva och utfört FEM analyser på. Framtill på bilen finns deformationszoner för låg hastighet. Dessa har både gjorts beräkningar på och utfört riktiga tester med. Hjulupphängningen är konstruerad ifrån grunden för att få den mest lämplig för den typ av bil vi har som mål.

Beslag för husbygge

Detta är ett samarbete som började med att borra hål i alla beslagen som är till för åtta byggnader som byggs av I-balkar. Ordern bestod av ca 1 800 beslag med 14 000 hål. För att få processen så snabb som möjligt krävdes konstant optimerande av hela cykeln både i maskinen och utanför. Detta utvecklades sedan till optimering av konstruktionen för kommande byggnader. Beräkningar och simuleringar gjordes på alla balkar, beslag och klämförband för att minska materialkostnaderna, process- och monteringstiderna.

Entresolplan

I verkstadens lilla rum valde vi att bygga ett entresolplan i första hand för förvaring. Alla nödvändiga beräkningar gjordes innan byggnationen påbörjades. Begränsad takhöjd gjorde att vi fick göra en avvägning om entresolplanets höjd och fick ett bra resultat. Vi valde att bygga med en öppen ända ifall vi väljer att förlänga entresolplanet i framtiden. Räcket gjorde vi avtagbart för att kunna lyfta upp tyngre detaljer med gaffeltryck. Vi satte även en traversräls undertill som även gör entresolplanet väldigt stabilt.